Förändring går fort

En förändring vanligtvis en beteendeförändring går fort. När jag säger det så får jag ofta motstånd i att det tar väldigt lång tid att förändra ett beteende. Då kontrar jag med att beskriva med en situation. Tänk att du går i ett lite äldre hus. Ett sådant där hus med höga trösklar och låg överliggare på dörrhålet. Alltså en liten dörr. För att ta sig in igenom dörren så får du kliva över tröskeln och böja något på huvudet för att inte slå i huvudet. Skulle du missa det och slå i huvudet så är jag kanska säker på att du skulle få ganska ont i huvudet. Du kanske även skulle säga några väl valda ord. Så konsekvensen av att slå i huvudet är ganska stark och tydlig. Om jag bara provtänker i det så tror jag att du är betydligt försiktigare nästa gång du går igenom dörren och planerar hur du gör på ett bättre sätt. Så en beteende förändring går fort, det handlar om konsekvensen. Tydliga konsekvenser ger snabba beteendeförändringar. Vad vill du förändra hos dig själv. Så vad är konsekvensen på dina beteenden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.